Vandring ovanför klinten 1

Klinten var tidigare Visbys fattigkvarter, husen var byggd av sekunda material och ganska små. Det var även delar av klinten som var betesmark för de husdjur som fanns i Visby. I dag är dessa hus några av de mest exklusiva i Visby.
På Klinttorget där det i dag är parkering fanns från ca 1700 till 1850 stadens skampåle och spöpåle uppställda. I dag finns en kopia av den senare uppställd sedan 1987.
Lekande barn Fotona på dessa sidor har tagits över flera år och olika årstider. Dessa lekande barn fotograferade jag för ca.18 år sedan. Båda bilderna är från Na.Murgatan och Visbys gamla brandstation precis vid Klinttorget. Klicka här för att se mer om Klinttorget.

Gamla brandstationen
Jag tycker Visby är vacker året om, ovan är bilder tagna tidigt på våren, bilden till höger är från januari 2005 när det plötsligt kom mängder av snö. Tornet i bakgrunden är Dalmanstornet, uppkallad efter en Landshövding som inredde kornmagasin i det. Norra murgatan i snö Den uppmärksamma vill se att de två husen till höger på vinterbilden är samma två hus som syns till vänster på de andra två bilderna. Båda husen är bulltimrade även om det ena har fått en putsat gavel. Tornet bakom brandstationen på bilden ovan är Österport.
Fönster med broderat gardin Det finns många detaljer att se när man går på Norra Murgatan. Till höger ser ni en skylt för ett yrke där jag fick söka i Google för att hitta en förklaring.
Bilden till vänster är lite lättare, det är ett gardin som har suttit i det fönster lika länge jag har bott i Visby, alltså snart 20 år. Jag förstår ägaren, det är vackert.
Skylt för tapisseri
Runinskrift Det finns som sagt mängder av roliga detaljer. Ja till på köpet inskriptioner i runor. Jag har förgäves sökt att få en översättning men än så länge inte lyckats. Nu skall vi ta en avstickare från Norra Murgatan och gå ned närmare klinten. Vi skall titta lite på St:a Maria som jag tycker gör sig bäst från klinten. Gå vidare till nästa sida.


Åter till vandring i Visby


Åter till familjen Stülten


Vidare till sidan 2